Протестът се дислоцира - от НС към МЗ, няма да си ходят цяла нощ! Костадинов със залп към Минчев

Протестът се дислоцира - от НС към МЗ, няма да си ходят цяла нощ! Костадинов със залп към Минчев
A A+ A++ A

Протестиращите, които преимуществено бяха доведени чрез платени рейсове от цялата страна, решиха около 15:30 часа да сменят тактиката. Те бяха посъветвани от депутати от Възраждане да напуснат площада пред Народното събрание и да се насочат към Министерството на здравеопазването. Това дислоциране на хилядното множество се извършва бързо и скоро скандиранията срещу зелените сертификати и мерките срещу коронавируса у нас ще бъдат на новата си дестинация.

Скандално е, че има ядро от протеста, което видимо е управлявано и е крайно агресивно. Както е известно мощен щурм към сградата на НС бе отблъснат от полицията със сетни сили и плътен кордон, но без използване на помощни средства. После имаше опит за нахлуване и през страничен вход.

Последва призив от депутати от Възраждане за гражданско неподчинение, който моментално бе последван. Атаката обаче пак бе осуетена.

В момента органите на реда ескортират хората към МЗ, където заявката е никой да не си тръгва, докато исканията за отмяна на сертификатите и мерките не бъдат чута и изпълнени безпрекословно.

Агресията на част от гневната тълпа се насочи и към медиите. И в частност към екип на bTV, който бе нападнат физически.

Главният секретар на МВР обяви, че пострадали в блъсканиците са трима полицаи. Той бе категоричен, че иска всичко да мине мирно и тихо и затова органите на реда дори не ползват щитове и обясни, че разрешение за протест има до 18:00 часа. Имаше хора, които се държат провокативно, призна той.

Очаква се след 16:00 часа повечето протестиращи да са вече пред МЗ и там отново да има напрежение.

Масло в огъня налива и публикация на лидера на Възраждане - Костадин Костадинов. Той е под карантина, но обвини в манипулация и нарочно заразяване на хора председателят на НС - Никола Минчев. Вижте какво написа Костадинов:

Гледайте НА ЖИВО:

#протест #протестиращи #Костадин Костадинов #МЗ #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »