Бивш министър на МВР за протеста: Полицаите трябваше да действат по-твърдо

Общество | 13 януари 2022, четвъртък / 09:30| Показвания:Не беше удачно да се пращат полицаите без защитни средства на митинга пред Народното събрание, заяви бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Колегата му Емануил Йорданов смята, че организаторите са действали безотговорно, а полицията можеше да действа и по-твърдо. По закон тези мероприятия са за изразяване на политически мнения, не става въпрос за физически действия. Кметът по закон можеше да се намеси и да забрани митинга в условията на пандемия, твърдят и двамата.

Според Цветлин Йовчев е имало и по-тежки ситуации. Отговорността е и на депутатите. Не може да говориш, че ваксините ще увредят здравето на хората, а ти самият да си ваксиниран - това е евтин популизъм, каза Йовчев в ефира на bTV.

Хората загубиха и работата, и парите си, те могат да протестират, но депутатите от "Възраждане" имат други лостове, могат да променят закони, а нищо такова не беше направено, каза Емануил Йорданов. Техните действия са нечистоплътна политическа провокация. Те могат да се срещнат с министър-председателя по съответния ред, каза Йорданов.


Тагове: МВР, протест, полицаи

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси