Бил Гейтс: След като тази вълна премине, инфекцията ще се превърне в сезонен грип

Бил Гейтс: След като тази вълна премине, инфекцията ще се превърне в сезонен грип
A A+ A++ A

Американският милиардер  Бил Гейтс заяви, че сегашните ваксини срещу COVID-19 имат два основни недостатъка, предаде РИА Новости.

"Тези препарати не предпазват на 100 процента хората, инжектирани с тях", каза един от създателите на високотехнологичния гигант Microsoft. "Освен това ефикасността на ваксините спада с течение на времето", посочи още той.

"Ето защо аз смятам, че са ни необходими ваксини, които да предотвратяват заразяването и да предпазват хората с години", подчерта той.

Бил Гейтс се спря и върху варианта на COVID-19 Омикрон. "След като тази вълна премине, коронавирусната инфекция ще се превърне в нещо подобно на сезонен грип", прогнозира той.

По думите на милиардера и филантропа човек се е заразил с COVID-19 от животно. "Ние трябва да очакваме, че подобни заразявания ще има и в бъдеще. Ето защо ние трябва да сме поготвени за още взривове на инфекции, предавани на човек от животно и е необходимо да инвестираме, за да минимизираме негативните последици от тези и подобни заразявания", каза още Гейтс.

#Бил Гейтс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"