Корнелия Нинова уволни знаков журналист от в. "Дума"

Корнелия Нинова уволни знаков журналист от в. "Дума"
A A+ A++ A

Министър Корнелия Нинова, лидер на БСП в оставка, е уволнила знаков журналист от партийния вестник „Дума“. Става въпрос за Велиана Христова, позната на цялата гилдия като един от най-информираните и знаещи редактори в ресорите „Образование“ и „Култура“. За това съобщи самата журналистка и колеги от вестника, съобщи frognews.bg.

Христова разкри в сряда, че е станала жертва на саморазправа заради организирането на подписка срещу ръководството на Столетницата по повод тиражирани от него неистини на последното заседание на пленума, присъствено, където се разбра, че „Дума“ всъщност е пред закриване.

„Оказва се, че да напишеш писмо с истини до орган на партията е престъпление“, написа журналистът след като е получила уведомлението си за прекратяване на трудовите отношения с „Дума“.

Заради уволнението на Велиана Христова гилдията поде петиция-подписка със следното съдържание:

„Станахме свидетели на поредна политическа саморазправа и посегателство срещу правото на свободно слово и мнение. Журналистката на вестник „Дума“ Велиана Христова – едно от най-утвърдените имена на медията, с огромен принос за популяризиране на българската наука и в частност съхраняване на българската археология, бе уволнена политически след изпратено критично писмо до НС на БСП в качеството ѝ на синдикален лидер на СБЖ в редакцията.

Писмото е писано от 30 от общо 34 работещи във вестника и цели да опровергае изречени твърдения от лидера на БСП Корнелия Нинова по адрес на медията.

 

 

 

#Корнелия Нинова #уволнение #Дума

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »