Назаначиха нов президентски съветник

Назаначиха нов президентски съветник
A A+ A++ A

Със свой указ президентът Румен Радев назначи Пламен Славов за секретар по духовност и култура. Това съобщиха от администрацията на държавния глава.
 
Пламен Славов е роден на 20 май 1961 г. в Асеновград и завършва средно образование в Карлово. Получава магистърска степен по история във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, придобива степен доктор в Института по религиознание на Академия за обществени науки – Москва.

Преподавател е в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив, където е доцент по история на религиите и по национална сигурност. Той е автор на две монографии за поклонничеството в православието и в исляма, на научни публикации по история на религиите, етнорелигиозните отношения в България, българската държава и регистрираните вероизповедания.
 
Пламен Славов е избиран за народен представител в 38-ото, 40-ото и 42-ото Народно събрание, където е бил член на Парламентарната комисия по образованието и науката и на Парламентарната комисия по вероизповеданията, чийто председател е през 2013-2014 г. В Народното събрание е бил член на Интерпарламентарната православна асамблея. Пламен Славов е бил общински съветник и председател на Общински съвет Карлово (1995 – 1997 г.), както и заместник-кмет на Община Карлово по образование, култура и социални дейности (2001-2003 г.). 
 
От май до декември 2021 г. Пламен Славов е заемал поста заместник-министър на културата в двете служебни правителства.

#Румен Радев #Пламен Славов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори