Чудодеен извор в Монтанско лекува всички болести

Чудодеен извор в Монтанско лекува всички болести
A A+ A++ A

Чудодеен извор в Монтанско лекува всички болести, споделят жители на село Балювица.

В обезлюденото населено място живеят едва 30-ина души и малцина знаят за лечебното място, което е далеч от хорските очи. Но много случаи на чудодейни изцеления през последните месеци развихрят славата на мистериозното място.

Местните казват на извора "Келавото кладенче", а край него са поставени икони на Света Богородица и Исус Христос. Заради съдържанието във водата тя е най-полезна за заболявания на очите. Други споделят, че помага срещу болежки в стомаха. Но местните се кълнат, че няма болест на земята, която да не бъде излекувана от извора, и затова го препоръчват на хора от цялата страна.

Легендата твърди, че под кладенчето има езеро, което е дълбоко, но досега никой не е могъл да достигне до него. Другото предание е, че самата вода минава през златни жилки, която дава лечение на водата.

Истина или мит е и друга приказка на жителите на Балювица. Според тях лековитият извор е бил затрупан при силно земетресение и хората не вярвали, че отново ще потече. Но водата успяла да си пробие път и излязла на повърхността, за да помага срещу болежките.

Местните казват, че не само трябва да ползваш водата, но и да вярваш в изцелението си. Затова и логично край извора има икони, които придават допълнителна сила на вярата.

В Балювица живее 97-годишният дядо Захарий, което според някои хора е доказателството, че чудодейната вода дарява и с дълголетие, пише „България Днес”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »