Джокович с последен виртуозен ход - вади от ръкава дипломатически паспорт

Джокович с последен виртуозен ход - вади от ръкава дипломатически паспорт
A A+ A++ A

Вълнуващата цял свят ситуация с Новак Джокович става още по-заплетена, защото според австралийския "The Herald Sun", сърбинът притежава специлен дипломатически паспорт, който може да извади на масата в този критичен за кариерата му момент.

По-рано днес министърът по имиграцията на Австралия Алекс Хоук, използва правомощията си и взе решение отново да анулира визата на световния №1 в тениса, което означава, че той ще трябва да напусне страната, само дни преди началото на Australian Open.

Турнирът започва в неделя, което означава, че дори и да реши да обжалва, каквото намерение заяви, екипът на Джокович може би няма да има нужното време, защото и петъчният работен ден в страната изтече.

Така Джокович може да използва дипломатическия си паспорт, който както добре знаем, дава по-специални правомощия на неговия притежател, особено с влизането и престоя в дадена страна.

Оказва се, че тенисистът се е сдобил с подобен паспорт през 2011-а, когато изведе Сърбия до триумф в Купа "Дейвис", а местното правителство му е връчило паспорта за заслуги към родината.

Някои експерти обаче изразиха съмнение, че и този паспорт не може да помогне на Джокович, защото според австралийското законодателство, той може да се използва само, когато посещението е свързано с дипломатическа визита, а не със спортна надпревара.

Вероятно, ако действително паспортът му можеше да помогне, Ноле би го използва още при първото влизане, за да си спести проблемите. От "The Herald Sun" смятат, че той не го е правил, за да влезе по правилния начин в Австралия, без да ползва специални привилегии.

Ако все пак Ноле реши да извади паспорта на масата, е интересно как ще реагират останалите тенисисти, които са спазили нужните правила и навсякъде по света използват обикновени лични карти, а сега световният №1 изведнъж вади дипломатически такъв.

Ясно е, че скандалът около Ноле далеч не е свършил, очакваме развръзката сапунката

#Новак Джокович #Австралия #дипломатически паспорт #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"