Заради скандала "Хемус": ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 000 лв.

Заради скандала "Хемус": ГЕРБ съди Бойко Рашков за 100 000 лв.
A A+ A++ A

Политическа партия ГЕРБ внесе в Софийски градски съд искова молба за 100 000 лв. срещу вътрешния министър Бойко Рашков във връзка с изявленията му за парите от магистрала "Хемус", съобщиха от пресцентъра на съда.

Делото е образувано и разпределено на съдия - докладчик.

"Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на упралението им". Това заяви в началото на януари вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото "Хемус". 

"Нямам никакви притеснения да се явява в Прокуратурата и да кажа, каквото знам – а именно, че не всички пари от средствата за отделни лотове са отивали за самото строителство", заяви Рашков. И добави, че е работа на органите на досъдебното производство да докажат докрай какво точно се е случвало.

"Данните, с които се разполага, са от 2018 - 2019 г. до началото на миналата година. Говорим за лот 5, с който Прокуратурата главно се занимава, но не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на проверка в друга наша служба, приключени са и са изпратени на Прокуратурата със становище да започне досъдебно производство. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то", поясни Рашков.

"За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!". Това посочиха още тогава в писмена позиция ПП ГЕРБ.

"Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев", заявиха от ГЕРБ.

#Рашокв #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »