Седем пъти повече британски туристи в зимните ни курорти

Туризъм | 16 януари 2022, неделя / 11:00| Показвания:Нощните заведения в Смолян бяха затворени заради пандемията. В областта се намира един от най-големите ни зимни курорти. Предвижда ли се да се затварят курортите при рязко повишаване на болните от коронавирус. Затова ще си говорим с министъра на туризма Христо Проданов Здравейте!

"Обсъждат се икономически мерки за засегнати обекти от мерките. Ако има затваряне, трябва да има компенсации за загубите, сега се обсъждат конкретни параметри. Бранша иска 70% от оборота от 2019 година, склонен съм да подкрепя това, справедливо е", това каза в "Офанзива" Христо Проданов, министър на туризма.

"Мерките в Смолян са решение на местното РЗИ, ще видим дали ще има резултат след седмица. Аз съм против двойните стандарти, ако има мерки и рестрикции, да бъдат завсички, не само за туризма", обяви той.

Министърът информира, че засега посещенията в зимните курорти вървят много добре и се надява новите мерки да не променят това.

"Има ръст от британски туристи до седем пъти, мерките спрямо тях са адекватни, те идват здрави", констатира Христо Проданов.

Той е категоричен, че фалшивите сертификати са престъпление и не се факт само в Пампорово.

"Проверките за здравния документ е въпрос на отговорност на управлението на обектите. В хотелите, в туризма най-много и стриктно се спазват всички мерки. Проверките са работа на РЗИ, нарушенията не са основание за отнемане на лицензи на хотели", убеден е Проданов.

"Ако трябва да има локдаун, да бъде за всички, не само за туризъм, хотели, ресторанти. Разговаряме да има обособени карантинни хотели, където да бъдат настанявани лица, като разходите се поемат от държавата", каза още той


Тагове: зимни куроти, зимен сезон, британски туристи

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси