Търсачка на любов се предовери на менте Дон Жуан под тепетата и олекна с над 36 бона

Правосъдие | 19 януари 2022, сряда / 15:00| Показвания:Ангел Караматев, по известен като пловдивският Ястребовски (по филма с Тодор Колев), се изправи днес за пореден път пред магистратите от Районен съд - Пловдив. На днешното разпоредително заседание трябваше да стане ясно дали Караматев ще признае вината си и делото ще се гледа по съкратена процедура, или то ще протече по общия ред с разпит на свидетели. В съдебната зала стана ясно, че той не признава фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и то ще протече по общия ред с призоваване на свидетели. 

Ужилената с над 35 000 Атанаска Спасова е предявила граждански иск за възстановяване на цялата сума от 36 497 лева. За момента са възстановени 1000 лева. Адвокат Кръстев, представляващ защитата на Караматев оспори този иск и също пожела делото да премине с призоваване на свидетели. 

Ангел Караматев, припомнят колегите от trafficnews.bg, беше арестуван през месец декември 2020 година. Той използвал различни сценарии, за да измъкне големи суми от наивници, които пък от своя страна се надявали на голяма и бърза печалба. Представял се за висш служител в различни ведомства, като най-често влизал в ролята на оперативен работник от ДАНС. 37-годишният Караматев успял да ги "опари" с общо 254 689 лева. Пловдивският Ястребовски поддържал близки отношения с 21-годишна жена.

Той я заблудил, че работи в Държавната агенция "Национална сигурност", като ѝ показал документ, наподобяващ служебна карта. Ангел успял да оплете младата си приятелка, твърдейки, че иска да живеят заедно. Освен това разкрил пред нея идеите за свои бизнес проекти – да отвори фирма за бързи кредити и представителство на търговско дружество на негови партньори от чужбина. Той дори я убедил, че трябва да изтегли кредит вместо него, тъй като бил държавен служител. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лева, но за усвояването на тези пари, трябвало да се внесат банкови гаранции.

Караматев "ужилил" и още една жена, след което се сдоби с второ обвинение за измама. Именно за него той трябваше да отговаря днес. Този път Ангел се представил като Александър и по думите му притежавал охранителна фирма и е представител на чуждестранен бизнес партньор, който обзавеждал офис у нас. Той и пострадалата жена се запознали чрез интернет сайт, като по-късно се срещнали и на живо. В тази връзка заблудил жената, че бил закупил оборудването за офиса, но не му достигали пари за скъп мобилен телефон. Дамата взела такъв на лизинг и го дала на обвиняемия. По негово настояване и със същата версия, той поискал още два скъпи телефона. Жената нямала възможност да ги закупи на свои име. Тя помолила две нейни приятелки да направят това и обвиняемият получил исканите мобилни апарати.

Впоследствие той я заблудил  и поискал пари за лечение на дете в чужбина. Те били за откриване на банкови сметки, за плащане на осигуровки и за неустойки за освобождаване от охранителната фирма, което не отговаряло на истината.

Жената изтеглила няколко кредита, а така също искала пари от родителите си и нейни познати, които й предоставяли сумите, а тя ги давала на обвиняемия. Караматев ги харчел за лични нужди. Когато пострадалата започнала да си иска парите, той престанал да си вдига мобилния телефон. Установено е, че общата причинена вреда на пострадалата и нейните близки е в размера на 36 493 лева. Обвиняемият не е възстановил парите. По делото са разпитани множество свидетели, извършени са разпознавания, очни ставки и др.

Следващото заседание по делото е насрочено за 28 февруари.


Тагове: ангел караматев, пловдивския ястребовски

Обратно  

Търсене

Търси