Плевнелив за втория мандат на Радев: Да покаже, че наистина е държавник

Плевнелив за втория мандат на Радев: Да покаже, че наистина е държавник
A A+ A++ A

"В първия мандат президентът Радев се бореше за властта. Получи я. Сега може да направи какво поиска с държавата, той е силният човек в нея. Считам, че ще видим през втория мандат един различен президент. След като има цялата власт в държавата, той наистина трябва да покаже, че е държавник", заяви президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев в "Тази събота" по Би Ти Ви.

"Първият мандат беше лесен – да се борим срещу ГЕРБ, да изчегъртваме. Необходими са резултати по всички наболели проблеми на обществото. Така че Радев ще търси да демонстрира своите умения такива, каквито не видяхме в първия мандат. Да постигне определени резултати, защото успехът на държавния глава се мери по модернизацията", смята Плевнелиев.

"Сигурен съм, че премиерът Кирил Петков ще се еманципира от Румен Радев. Но не искам това да бъде само по икономическите въпрос, убеден съм, че той има много идеи за икономиката на страната, но считам, че той може да направи едно историческо нещо за България – влизането на България в еврозоната. Това ще ни включи сред най-проспериращите страни и ще сложи край на руските хибридни планове", каза Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »