Невероятно! Екс лидерът на БСП Михаил Миков хвърли червената си партийна книжка

Невероятно! Екс лидерът на БСП Михаил Миков хвърли червената си партийна книжка
A A+ A++ A
Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията. Миков бе лидер на БСП от 2014 до 2016 г., а след него поста бе зает от Корнелия Нинова.
 
„БСП очевидно няма спирачки. Тръгнала е по низходяща тенденция и все повече ще намалява общото ѝ влияние. Тази тенденция не е от вчера, от няколко години върви. Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна опизция. Гражданите обаче си казаха думата“, заяви бившият лидер на БСП Михаил Миков пред журналисти.

Според него вчерашният конгрес, който е констатирал, че няма подадена оставка на Корнелия Нинова, кара много членове на формацията да констатират, че не са членове на БСП.

„И аз от днес влизам в тази категория. От днес не съм член на БСП“, заяви той, подчертавайки, че участието в дадена партия е тогава, когато идеите на човек съвпадат с идеите на партията. БСП не е партията, в която аз съм влязъл и дълги години съм бил“, категоричен бе той.

Според Миков вчерашният конгрес е бил забележителен и с това, че за пръв път е нямало никакви предвидени документи, които да бъдат обсъдени.

"Единствената подготвена предварително резолюция е била неглижирана под „фойерверките на големия въпрос за спасяването на г-жа Нинова“, добави той.

Според Миков е твърде възможно да започне процес на фрагментация на лявото, което към момента не е представено у нас, особено като обществена дискусия.

"Такъв разговор трябва да започне", подчерта той.

#Михаил Миков #БСП #напусна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"