Заплашвал ли е жена си Рони Ромеро?

Заплашвал ли е жена си Рони Ромеро?
A A+ A++ A

Българското представяне в „Евровизия” никога не минава гладко, но тази година около него избухна най-големият скандал за всичките 17 години, откакто страната ни участва в песенния конкурс. Фронтменът на групата „Интелиджънт мюзик проджект”, която тази година ще ни представя на форума, се оказа обявен за издирване в Испания. Бившата му жена, която живее там, е подала срещу него жалба, твърдейки, че я е заплашвал, пише "Уиикенд".

 Рони Ромеро, който цяло лято изнася концерти, редовно се явява пред български журналисти, а на 5 февруари планира концерт в софийски клуб заедно с „Интелиджънт мюзик проджект”, се оказа неоткриваем за испанските власти. Певецът не се явил за изслушване в съда на 17 ноември миналата година и е бил обявен за издирване. Той бил призован да свидетелства във връзка с жалба на бившата му жена, която е и майка на 8-годишния му син. Дамата твърди, че е била заплашвана от музиканта. Тя си е издействала ограничителна заповед, според която Ромеро няма право да я доближава на повече от 500 метра, няма и право да общува с нея по какъвто и да е начин, а докато трае съдебната процедура, няма право и да притежава и използва оръжие. Понеже не се явил в съда на 17 ноември, за да даде показания, съдията пристъпил към издаване на заповед за задържане на музиканта, който през пролетта трябва да изпее българската песен на сцената на „Евровивизия”. Тази година конкурсът ще се проведе в Торино.

Наистина ли Рони Ромеро е заплашвал бившата си жена и дали обвиненията срещу него ще доведат до промени в българското представяне на форума? По първия въпрос би трябвало да се произнесе съдът. Самият Ромеро твърди, че обвиненията срещу него са лъжа. Те се основавали на есемес, изваден от контекста. В отворено писмо към медиите той обяснява, че жалбата срещу него е подадена още преди повече от година – през декември 2020-а. Певецът, който е чилиец, но от 2009-а до 2019 г. живее в Испания, дълго време не знаел, че срещу него се води дело, тъй като в съда не разполагали с актуалния му адрес. В момента Ромеро живее в Румъния. Според него, есемесът, станал повод за жалбата, е бил пуснат, след като системно му е отказван контакт с детето му. Заради пандемията музикантът нямал възможност да пътува до Испания и да се вижда с момчето, но майка му забранявала и контактите по телефона и интернет платформите. Певецът, чиято световна популярност се дължи основно на работата му като вокал на „Рейнбоу”, бил в Испания през юни и искал да се види с момчето. Едва тогава разбрал, че срещу него е подадена жалба. Той твърди, че в същия ден е съобщил адреса си на властите.

„Проблемът е само на ниво Испания и няма да се отрази на представянето на България на „Евровизия”, обясниха пред „Уикенд” от щаба на „Интелиджънт мюзик проджект”. Според тях, участието на певеца в групата и на конкурса „не подлежи на обсъждане”. Случващото се между него и бившата му жена, е негова лична драма, с която се занимават адвокатите му.

Самият Ромеро намекна, че причина за проблема е щастливата му връзка с новата жена в живота му, която е детски зъболекар, но изглежда като модел. Той твърди, че атаките са започнали от момента, в който се е преместил да живее в Букурещ. „С годеницата ми постоянно сме обект на тормоз дори в социалните мрежи – от фалшиви профили с един и същи източник. За съжаление има хора, които не могат да приемат чуждото щастие. Времето и правосъдието ще покажат каква е истината и ще поставят недоброжелателите на мястото, което заслужават”, казва музикантът в своето отворено писмо.

#Рони Ромеро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"