Резачка за скиорите в Банско: Супа - 30 лв., вода - 13, лазаня - 39 ФОТОФАКТ

Общество | 24 януари 2022, понеделник / 14:15| Показвания:Свръх солените цени на тока и пандемията засилиха кризата в туризма у нас и в чужбина. Оказва се обаче, че заетите в бранша третират по различен начин клиентите си.

В социалните мрежи се появиха публикации, сравняващи цените по ски курортите в България и в Австрия. От сметките се вижда и ясно различният подход на ресторантьорите към туристите.

От пост във във Фейсбук на композитора Светослав Лобошки, а и на други личности, става ясно, че българи са платили в Банско сумата от 127 лева за поръчка на една лазаня, две супи, минерална вода и греяно бяло вино. Защо е бяло виното също остава загадка. Снимката предизвика иронични коментари, а цената от 30 лв. за една супа се оправдава, че е от "младо телешко".

В същото време други потребители показват какви са цените за скиори в Австрия. "На 3000 м в Алпите едно кафе струва € 1,30.  Какво налага същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо?", пише Кристина Стоянова в социалните мрежи и публикува снимка от 18 януари.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Novinite.bg (@novinitebg)


Тагове: Банско, цени

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси