Заради 70 лева: Рецидивист нападна и ограби баба в Горна Оряховица

Заради 70 лева: Рецидивист нападна и ограби баба в Горна Оряховица
A A+ A++ A

Рецидивист задигна портмоне със 70 лв. на възрастна жена от Горна Оряховица. Нападението е станало посред бял ден в събота, пред жилищната кооперация на пенсионерката, съобщава NOVA.

Това е поредната жертва на 28-годишния мъж, нападал и обирал възрастни жени. Тя е на 71 години, от Горна Оряховица и все още е в стрес и шок от случилото ѝ се.

„Много се уплаших. Какви ли не лекарства не пих, за да смъкна кръвното. Цяла нощ кошмари и не мога да дойда на себе си”, разказва потърпевшата.

71-годишната жена е била до магазина за покупки. По всяка вероятност е проследена от мъжа, тъй като преди това е теглила пари от банкомат. Нападателят е действал бързо и изненадващо.

„Когато той дойде, попитах го на кой етаж е и ще ползва ли асансьор. И той смотолеви нещо. И се наведе, дръпна, бутна ме, подхлъзнах се и паднах. По рамото имам някаква подутина и синина, защото съм се натъртила. Той избяга веднага. Като хала. За състезател е този човек”, каза още тя.

Обраната и съборена пенсионерка звъни в полицията. След два часа рецидивистът е задържан на жп гарата в Горна Оряховица. Намерен е и откраднатият портфейл с лични документи.

Задържаният е добре познат на полицията. Той е мъж от русенското село Дряновец, но живее в Плевен. Осъждан е неколкократно за кражби и грабежи. 71-годишната жена веднага го е разпознала. За нападнатата историята приключва за няколко часа още в същия ден.

Заради опасния рецидив прокуратурата настоя за постоянен арест на задържания. Окръжният съд във Велико Търново уважи това искане и го остави за постоянно под стража. Това престъпление се наказва със затвор от 5 до 15 години.

#рецидивист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай