Внимание! Мним работодател завлеча с пари безработни жени

Криминални | 25 януари 2022, вторник / 14:40| Показвания:Полицията издирва мним работодател, който заблудил Бюрото по труда в Павликени и измамил две жени от града.

Мъжът се представил като работодател, който ще открива магазин за дрехи и поискал съдействие от Бюрото по труда в Павликени да му осигурят още същия ден срещи с безработни жени, които да наеме.

Трудови посредници от бюрото разказаха, че интервютата били проведени, мнимият работодател взел телефонните номера на безработните и си тръгнал.

След интервютата мъжът потърсил две от жените, уверявайки ги, че ще ги наеме на работа и им предложил да купят по 10 килограма свинско месо по 4 лева за килограм. След като взел 80-те лева, мъжът не се върнал.

Обявен е за издирване. За съпричастен към престъплението от полицията в Павликени сочат 57-годишен мъж от град Левски, многократно осъждан за измами от 9 съдилища в страната.

За последните два случая са образувани преписки за измама. Законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години.


Тагове: Бюро по труда

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси