Путин вдигна 60 изтребителя и бомбардировача + Черноморския флот на мащабно учение

Путин вдигна 60 изтребителя и бомбардировача + Черноморския флот на мащабно учение
A A+ A++ A

Авиацията на Южния военен окръг и Черноморския флот на Русия ще практикуват нанасяне на ракетни удари на максимално разстояние по цели на територията на четири съставни единици на Южна Русия, в ученията ще участват повече от 60 самолета. Това обяви пред журналисти Вадим Астафиев, ръководител на пресслужбата на Южното военно окръжие.

„Авиационни формирования и военни части от ВВС и ПВО на Южния военен окръг, както и военноморската авиация на Черноморския флот, ще участват в проверка на бойната готовност. Те ще отработят взаимодействие при нанасяне на ракетни удари на максимално разстояние. Ще се включат изтребители Су-27СМ, Су-30СМ2, както и многофункционални бомбардировачи Су-34“, каза той.

Астафиев уточни, че обучението ще се проведе на територията на Ростовска и Волгоградска област, Краснодарския район и Крим.

Също така, авиационни формирования и военни части ще тренират и прехвърляне на летища под „вражески“ удар.

По-рано командващият Южния военен окръг генерал Александър Дворников започна проверка на бойната готовност на подчинените формирования и военни части. В него участват над 6000 военнослужещи. 

#Русия #учение #бомбардировачи #Украйна #флот #Черноморски флот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »