Нови ковид мерки от полунощ, полицията с проверки покръчми и клубове

Нови ковид мерки от полунощ, полицията с проверки покръчми и клубове
A A+ A++ A

В 00:00 часа тази вечер на територията на София ще влязат в сила допълнителни мерки заради високата заболеваемост от Covid-19. В сила влиза ограничението за капацитет и работно време за заведенията, а екипи на полицията тръгват на проверки още през нощта. Това стана ясно след заседанието на Областния противоепидемичен щаб.

Още тази нощ проверяващи ще започнат обиколки из нощните заведения на София, за да следят спазва ли се новата наредба, която влиза в сила от 00:00 часа. Според наредбата капацитетът трябва да е запълнен до не повече от 50%, а работното време да е до 22:00 часа и с условията на зелен сертификат за служители и посетители. Това обяви областният управител на София-град Иван Кючуков след заседание на ежеседмичния Областен противоепидемичен съвет.

На нарушителите ще се налагат глоби. Ограниченията обхващат хотели, заведения, игрални зали, казина, кина и театри. Търговските центрове все още няма да бъдат ограничавани. 

По план се предвижда детските градини в София да затворят последни.

През последните дни средната заболеваемост на 100 хиляди население расте средно със 100 заразени дневно. Въпреки това, натиск върху болниците все още няма, подчерта Кючуков

Към този момент няма да има нито разреждане, нито учестяване на градския транспорт в София, допълни областният управител.

Препоръката към служителите в общинската администрация е, там където е възможно, да се работи от дистанция. 

Преди две седмици областният управител обяви, че служители на СДВР ще опитат да установят скритите контактни лица. Към днешна дата обаче ресурс не стига и ще се разчита на съвест, допълни още той.

Мерките от тази нощ ще останат в сила в следващите две седмици. Ако има подобряване на ситуацията, могат да бъдат обсъдени на Обществения съвет следващата сряда. 

#ковид мерки #нощни заведения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »