Свалиха Ути Бъчваров от самолета заради ковид ваксина

Свалиха Ути Бъчваров от самолета заради ковид ваксина
A A+ A++ A

„Тръгвам на епично кулинарно пътешествие из Южна Америка, което ще ме потопи в дълбините на аржентинската кухня и легендарното местно вино. Тази година проектът "Вкусно" навършва 25 години в ефира на @bnt.bg, което е и страхотен повод да си направя този прекрасен подарък, който да споделя и с всички вас. Очаквайте много вкусни снимки и истории през предстоящите седмици. Трипът към Монтевидео започна!“, обяви преди малко Ути Бъчваров във фейсбук, но според Topnovini той е бил свален от самолета минути след снимката.



Кулинарят дълго подготвя своето невероятно кулинарно пътешествие из Южна Америка. Но безкрайните правила, нормативи, подточки и всякакви други бюрократични щуротии, са на път да провалят поредното му пътуване. Оказа се, че с малки букви, някъде в документите е написано, че след като си приключил пълна ваксинация, трябва да са минали 14 дни, за да можеш да пътуваш. За лош късмет на Ути, служителите на летищата не са го допуснали по изключително формалната и глупава причина, че самолетът му излита в 23:55 ч. на 13-тия ден от неговата ваксинация.

И най-безцеремонно, в един часа през нощта, кулинарят е останал без багаж на празното летище в Мадрид, като на следващия ден отново ще трябва да мине цялата процедура по правене на PCR тестове, валидизиране на ваксини и т.н. Предстои му да чака „попътен вятър“ и друг полет, за да се опита да прекоси океана и да отиде при неговата голяма мечта - кухнята на Южна Америка. Ути е един от най-запалените пътешественици и е бил къде ли не - Сибир, Камчатка, Екваториална Африка, Аляска... Но никога не се е „гмуркал“ в дълбоките и мистични води на кухнята от Аржентина, Уругвай и околните страни.

Ако въобще успее да "преплува" океана, Ути се е зарекъл да опита феноменалните вкусотии на Буенос Айрес, да отиде до водопадите Игуасy, да изяде най-големите аржентински стекове и да опита от прословутите вина на Новия свят - уникалните червени сортове на Аржентина. Както знаете, това е запазената марка на кулинаря, която и най-точно отговаря на неговата фамилия Бъчваров.


#Ути Бъчваров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »