От белина до кравешка тор: Най-безумните методи за лечение на Ковид (ВИДЕО)

Любопитно | 27 януари 2022, четвъртък / 13:00| Показвания:Милиони хора по света вече са ваксинирани срещу COVID-19. Още толкова обаче се обявяват против ваксините и търсят "алтернативни начини" за справяне с вируса. А някои от предложените методи прехвърлят границите на нормалното. Ето и кратък списък на някои от най-нелепите „лекарства“ и методи срещу COVID-19.

Инжектиране на дезинфектант, UV светлина, белина

Доналд Тръмп, президент на САЩ в периода 2016-2020г., излезе в медиите със скандални предложения за лечение на COVID-19. Тръмп предложи инжектиране на дезинфектант в кръвта, тъй като той доказано убива вируса за секунди. Сред необичайните му предложения са поглъщането на белина и дори излагането на ултравиолетова светлина.

Каране на трактор

И президентът на Беларус Александър Лукашенко не остана назад с причудливи съвети за справяне с вируса. Той заявява, че карането на трактор помага при облекчаване на симптомите на COVID, защото „полето лекува всички“. Лукашенко също така предлага на хората да пият повече водка и да посещават сауни.

Йога

По време на откриването на Международния йога фестивал в Ришикеш главният министър на Утар Прадеш отбелязва, че редовното практикуване на йога помага при лечение на много болести и превенция от коронавирус.

„Индийската традиция трябва да бъде разбрана от много хора, защото предлага много предимства чрез йогата. Светът се бори с физически и психически заболявания. С помощта на йогата, състояния като високо кръвно налягане, сърдечен инфаркт, бъбречна недостатъчност и дори коронавирус, могат да бъдат избегнати.“

Кравешка урина и тор

Индийската актриса и филмов режисьор Суман Хариприя излага още по-необичайни методи за лечение на Ковид по време на дискусия относно контрабандата с добитък в Бангладеш. Тя изтъква предимствата на кравешката урина, която има свойството да пречиства. Затова и Хариприя вярва, че ако се приложи при лечение на ковид, ще има същия ефект върху човешкия организъм. Същото се отнася и до кравешката тор.

Камилска урина и сок от диня

Иранецът Мехди Сабили, който определя себе си като „ислямски пророк и лечител“, публикува видео в интернет, в което предлага камилската урина като лекарство срещу Ковид-19. Във видеото той казва, че е най-добре урината на камилата да се приема, когато е все още „прясна и топла“.

Иранските антиваксъри вярват и в лечебните свойства на плодове като динята. Придобиването им става не чрез консумирането на плода, а чрез промивки на ушите и носа със сока.

Сребърна вода

Кандис Оуенс, американска водеща и автор, споделя в своите социални мрежи, че приема по „една лъжица сребърна вода на ден“, за да се предпази от коронавируса. Липсват обаче медицински изследвания, които да доказват лечебните свойства на сребърната вода. Напротив, редовният прием води до посиняване на кожата и в по-редки случаи – до смърт, пише "Монитор".

 


Тагове: КОВИД-19, безмни методи, лечение

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси