Нови КОВИД мерки в София! Бизнесът обяви бойкот

Бизнес | 27 януари 2022, четвъртък / 09:00| Показвания:Нови мерки влизат в сила в София от днес. В столицата се въвежда вечерен час за заведенията, игралните зали и дискотеките. Бизнесът има право да работи до 22:00 часа. Капацитетът се ограничава до 50%, а влизането е само със зелен сертификат.

В същото време от бранша обявиха бойкот на мерките.  От българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България стартират серия от съдебни дела и административни процедури срещу дискриминационното отношение към бранша.

Заведенията, баровете и  дискотеките ще останат отворени, но ще спазват разпоредбите за ваксиниран персонал, задължително носене на маски и зелен сертификат.

В официална позиция от брашна обявиха, че изразяват „искрено недоумение от решението на правителството да остави без работа най-високо ваксинираната част от населението”. Още миналата седмица собствениците обявиха, че ще бойкотират мерките и готвят протести.

БАЗ и СЗБ изразиуха недоволството си от решението на българското правителство да остави без работа най-високоваксинираната част от населението. А именно – трудещите се в секторите, за които от месеци важи изискването за „зелен сертификат“.


Тагове: бизнес, коронавирус, мерки

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси