Децата, които раздаваха тупаници в МОЛ, дишали райски газ, без да се крият ВИДЕО

Децата, които раздаваха тупаници в МОЛ, дишали райски газ, без да се крият ВИДЕО
A A+ A++ A

Децата, които се млатиха в столичен МОЛ и ритаха тийнейджърка, ходели там редовно и дишали райски газ в търговския център, съобщава България Он Ер. Телевизията разполага с неизлъчвани кадри на младежите, на които се вижда как децата употребяват упойващи вещества на територията на търговския център.

На 22 януари голяма група деца участва в масов бой. Оказва се, че младежите посещават мола - за да се бият, както и да употребяват упойващи вещества, разкриха служители на търговския център.

На кадри и снимки се вижда, че по стълбите на аварийните изходи са оставени използвани флакони от райски газ. А самите деца публикуват в социалните мрежи как вдишват веществото от балони в центъра на мола пред очите на посетителите.

Психологът Виктория Казакова ни разказва как действа райският газ при децата между 13 и 17 години.

"Обикновено разпадът на ценностите е съпътстван със злоупотреба на психоактивни вещества. Райският газ е просто част от цялата субкултура, в която те виреят. Употребата на вещества води до самозаблуда и завишена самооценка на това кой съм аз", коментира психологът.

В началото на януари друг подобен случай на агресия втрещи обществото. В квартал "Лагера" отново група деца нападнаха свой връстник. Близо месец по-късно психиката му е разклатена.

"Оттогава не е идвал на училище, физически е добре. Подал е молба за онлайн обучение, макар че е седми клас и учат присъствено", коментира Асен Александров от Сдружението на директорите в средното образование.

От сдружението алармират, че това е нова форма на агресия, която се превръща в явление. Настояват да се въведат наказания, за да се сложи край на публичното унижение на деца.

А докато се чакат законови промени, случаите на детско насилие нарастват тревожно. На този фон възрастовата граница на употребата на стимуланти при младежите пада.

#детска агресия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"