От каква грижа се нуждае кожата след като акнето изчезне

От каква грижа се нуждае кожата след като акнето изчезне
depositphotos/makeup
A A+ A++ A

Борбата с акне изисква време и постоянство, понякога трае наистина много дълго. Но когато най-накрая отмине този етап и трепетното очакване за безупречна кожа се сблъска с реалността, определено настъпва разочарование. Често когато акнето изчезва, то е последвано от червени или кафеникави петна, които ви се струват като ново препятствие по пътя. Как да се справите с тях и да предотвратите появата им в бъдеще? Както вече вероятно сте се убедили от опита си, много от продуктите, обещаващи да ви избавят от пост акне ефекта, не дават резултати. Но ако знаете кои съставки да търсите, можете да сведете видимостта им до минимум изненадващо бързо. Събрахме за вас мненията на дерматолози кои грижи дават ефект и защо някои от тях няма да помогнат.

Защо скрабовете и домашно приготвените средства не премахват следите от акне?

Домашните средства като лимонов сок или от други цитрусови плодове със сигурност не работят. Те не могат да ексфолират кожата правилно, освен това техните киселинни свойства имат силно дразнещ ефект и могат да оставят следите от акне за по-дълго върху лицето ви. Не искате това, нали? 

Скрабовете също са загуба на време, защото последствията от акнето не могат просто да бъдат “изтъркани” от кожата. Те единствено могат да доведат до микроразкъсвания, които да забавят регенерирането на кожата.

Как да премахнете следите от акне?

Изследванията показват, че комбинацията между нежен почистващ гел + мицеларна вода като някоя от тези: https://makeup.bg/categorys/223763/, ексфолиант със салицилова киселина и крем против акне, съдържащ бензоил пероксид могат да свършат всичката работа, за сметка на целия куп продукти, който може би се намира върху тоалетката ви. Двустепенното почистване ще помогне на последващата грижа да бъде максимално ефективна и да проникне в дълбочина.

Използвайте слънцезащита всеки ден

Непредпазеното излагане на UV светлина уврежда кожата и ще запечата следите от акне за доста по-дълго върху лицето ви. Използването на слънцезащита, дори в дните, в които не виждате слънчевите лъчи, е задължително, когато искате кожа без несъвършенства. Това ще направи епидермиса ви здрав, а освен това намалява възможността от преждевременно стареене!

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"