Мика Зайкова: Надявам се, че няма да ходим със свещи и фенерчета по улиците

Общество | 28 януари 2022, петък / 13:20| Показвания:Идеята токът за общините да бъде на регулирани цени, както е за битовите потребители

„Надявам се, че правителството ще намери решение да помогне на общините, защото пари има. Надявам се, че няма да ходим със свещи и фенерчета“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ икономическият експерт Мика Зайкова по повод информацията от много градове в страната, че трябва да изключат уличното осветление и да разредят графика на градския транспорт заради високите сметки за ток.

 „Инфлацията се бори по три начина – намаляване на лихвите, намаляване на бюджетните разходи и печатане на пари, но ние не можем, защото сме във валутен борд“, обясни Зайкова.

Тя уточни, че има бюджетни разходи, които не може да се избегнат и даде пример със социалните плащания, инвестициите в хора и капиталовите разходи. Според нея обаче може да се спести от издръжката на правителството.

Експертът подкрепя идеята токът за общините да бъде на регулирани цени, както е за битовите потребители, което може да стане със законови промени.


Тагове: Мика Зайкова

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси