Борис Бонев разкри кой го е уведомил за заплахата за живота му

Борис Бонев разкри кой го е уведомил за заплахата за живота му
A A+ A++ A

Посолството на САЩ е уведомило Борис Бонев от "Спаси София" за заплахите за живота му. Това разкри самият той в eфира на Би Ти Ви.

 Не става въпрос някой да ми се обади по телефона и да ме заплаши. Уведомиха ме от американското посолство, че техните служби са засекли заплахи за моя живот и здраве. В САЩ имат закон, който ги задължава при такава заплаха да уведомят лицето, ако е публична личност. Става въпрос за тежки заплахи - убийство, отвличане или тежка телесна повреда, която може да доведе до смърт, обясни Бонев. От "Козяк" са уведомили за заплахата срещу него и журналистът Атанас Чобанов. 

Дадох показания в МВР, ДАНС и прокуратурата. Информацията не е много, защото аз бях изненадан от тази заплаха, добави Бонев. Той се надява от американска страна да са дали повече данни на българските служби, които трябва да работят по заплахите.

Бонев уточни, че е взел мерки за сигурността си. И припомни, че "Спаси София" е разкривала много злоупотреби в столицата и са обидили доста хора с прякори. От думите му стана ясно, че не ползва държавна охрана, пише лупа.бг.

#Борис Бонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"