Феноменално! Брилянтен Надал грабна 21-а титла след трилър с Медведев

Феноменално! Брилянтен Надал грабна 21-а титла след трилър с Медведев
A A+ A++ A

Рафаел Надал взе рекордната 21-ва титла Големия шлем след епохален петчасов двубой с руснака Даниил Медведев. Испанецът върна изоставане от два сета и спечели с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5, за да да стане първият тенисист в историята, който печели такъв брой Мейджър титли – с една повече от големите си съперници Роджър Федерер и Новак Джокович, които имат по 20.

СЕТ I

Първи гейм

Финалният мач започна с подаване на Надал, но посрещащият руснак стигна до дюс, но две последователни непредизвикани грешки, съответно в мрежата и от форхенд по късия диагонал в аут, пратиха гейма на сметката на испанеца.

Втори гейм

Медведев бе доста по-сигурен в подаването си и го взе на 15.

Трети гейм

Московчанинът стигна до 30:0 в негова полза с две бързи разиграния, но страхотно излизане на мрежата на испанеца изравни резултата в гейма. Руснакът стигна и до точка за пробив, но нови излизане на Надал осуети брейка. Втори такъв шанс за Медведев накара Надал да даде най-доброто от себе си с удар по правата от бекхенд.

Четвърти гейм

Сечен бекхенд на Надал изпоти максимално втория в света, правейки 30:30, но той бе последван от непредизвикана грешка на Краля на клея и ас на Медведев.

Пети гейм

Матадора отново се озова в ситуация 0:30 и непредизвикана грешка, даде три възможности за пробив на Медведев - още първата бе реализирана, пробив на 0.

Шести гейм

Испанецът взе точка от втори сервис на Медведев, но руснакът бе безпощаден до края на гейма след 30:30.

Седми гейм

Наказателната акция на Медведев продължи и в седмия гейм - нов пробив на 0 за по-високоранкираният тенисист.

Осми гейм

Медведев бе безпощаден на собствен сервис и затвори сета на 15.

СЕТ II

Първи гейм

Надал започна втория сет не много по-сигурно в подаването си, но съумя да го спечели, макар и трудно.

Втори гейм

Медведев взе сервис-гейма си без проблем на 15 с няколко уинъра към бекхенда на Матадора.

Трети гейм

Грешка на Медведев от форхенд донесе втори гейм на сметката на 35-годишния тенисист в сета. Надал отново изпитва сериозни трудности при подаването си, следствие разнообразните ретури на световния номер 2.

Четвърти гейм

Сечен бекхенд към основната линия прати Медведев за първи път в ситуация 0:30. Невероятна къса топка от бекхенд остави руснака без отговор за два шанса за брейк. Първият бе отразен с хубав сервис, но при втория нямаше прошка - пробив за испанеца.

Пети гейм

Най-лесният сервис-гейм за Надал на 0. След 30:0 той завърши подаването си с ас и "сервис - мрежа".

Шести гейм

Медведев отвърна подобаващо - сервис-гейм на нула, само за 68 секунди.

Седми гейм

Изглежда пробивът подейства мотивиращо за Медведев. Дълго разиграване му даде сериозно предимство при 15:30 в гейма и му осигури два брейкбола - Медведев го върна от първи опит.

Осми гейм

Двойна грешка в началото не смути №2 в ранглистата, който взе следващите 2 точки. Рафа изравни с бекхенд по правата, а после бекхенд в мрежата му даде брейкпойнт, който бе реализиран, след къса топка и загуба на равновесие от страна на руснака.

Девети гейм

Драйв-воле на Медведев затрудни максимално Надал и му даде две възможности за пробив. Първата бе отразена със "сервис-мрежа", а още едно чудесно воле върна равенството в подаването на испанеца.Още една точка за пробив бе осуетена - този път сечен бекхенд по късия диагонал. Медведев пък отрази сетбол на втори сервис за Матадора. Още две непредизвикани грешки на 20-кратния победител от ГШ дадоха втори пробив на московчанинът.

Десети гейм

Безпогрешен гейм за руснака бе завършен със стоп-воле.

Единадесети гейм

Дълго разиграване при 40:40 даде предимство за Надал, следващата точка също бе на сметката на испанеца.

Дванадесети гейм

Труден гейм за Медведев, но руснакът съумя да вкара мача в тайбрек.

Тайбрек

Надал излезе на мрежата при 5:4 и изкара воле от бекхенд в аут, а при следащото разиграване Медведев с воле стигна до сетпойнт. Страхотен минаващ удар при ново излизане на мрежата на испанеца даде втория сет на №2 в ранглистата.

СЕТ III 

Първи гейм

Надал стигна до точка за пробив, но тя бе бързо преодоляна от руснака. Цели 5 дюса бяха отчетени в гейма, но накрая Медведев поведе с 1:0.

Втори гейм

Далеч не лесно подаване и за испанеца, като няколкото добри ретура на Медведев не се увенчаха с краен успех.

Трети гейм

Безпогрешен Медведев взе подаването си на нула с няколко страхотни сервиса със стойността на асове.

Четвърти гейм

При 30:0 за Матадора, Медведев прати форхенд по правата в мрежата. Следващите две точки обаче отидоха за него, преди Надал да вземе нещата в свои ръце и да завтори гейма в своя полза.

Пети гейм

Огледален сервис-гейм на предишния за Медведев. Руснакът спечели подаването си за отрицателно време на нула.

Шести гейм

Форхенд на Надал търсещ линията се оказа ключов в гейма и направи резултата 0:30, следващото разиграване пък спечели на Медведев три точки за пробив. Испанският тенисист върна и трите заради пасивността на руснака от дъното на корта. При последното разиграване, московчанинът сбърка от бекхенд, което значеше трети гейм за опитния испанец.

Седми гейм

Невероятен минаващ удар от бекхенд на Медведев се превърна в рубикон за гейма , давайки му аванс за 40:30, а при следващото разиграване руската първа ракета намери линията на противниковото поле от форхенд и прибра седмия гейм в сета.

Осми гейм

Надал с един от лесните си геймове в мача, който взе на 15.

Девети гейм

Страхотно деми воле на испанеца откри резултата в негова полза, което по-късно бе последвано от две непредизвикани грешки на Медведев. Първият брейк бе отразен, но при втория нямаше прошка за №2 в ранглистата.

Десети гейм

Надал за пореден път използва прийома сервис - мрежа за 30:0, като това бе последвано от бекхенд уинър за три поредни сетбола. Още първият бе реализиран за 1:2.

СЕТ IV

Първи гейм

Гениална къса топка при 30:30 се оказа ключова в актива на руснака към спечелването на гейма.

Втори гейм

Двойна грешка при 15:30 на Надал и бекхенд по правата на Медведев му дадоха шанс за пробив. Той обаче бе отразен след гръмотевичен форхенд на испанеца. Нова възможност за пробив пред руснака се откри след лош сечен бекхенд на Матадора. По-нискоранкирания тенисист все пак доказа опита си и взе подаването си.

Трети гейм

Надал успя да пробие след двойна грешка на Медведев при 40:15, след като подаването на руснака започна с лошо драйв воле.

Четвърти гейм

Фантастично разиграване, с което Надал разходи по корта руснака изравни резултата за 30:30, но после испанецът прати топката в мрежата от форхенд за брейк, който бе реализиран.

Пети гейм

Трети пореден гейм с пробив. Надал реализира чак седмия си брейкпойнт след страхотен минаващ удар от бекхенд срещу излязлия неразчетено напред Медведев.

Шести гейм

Роденият в Манакор тенисист затвърди пробива си след лесен гейм на собствен сервис.

Седми гейм

Очевидно испанецът бе изморен от предишните два гейма и Медведев бе почти безпогрешен при сервисите си, като с няколко аса си гарантира трети гейм в сета.

Осми гейм

Надал отрази един брейк след феноменален форхенд на линията при разиграване на втори сервис, а после Медведев сбърка с къса топка за втория. 

Девети гейм

Надал стигна до пореден брейкпойнт в сета и съответно сетбол, но той бе отразен.

Десети гейм

Надал стигна до три поредни сетбола след страхотен форхенд с много топ спин. Геймът бе взет на нула и сетовете вече са равни.

СЕТ V

Първи гейм

Надал стигна до точка за пробив още при първото подаване на Медведев, но руснакът показа железни нерви и успя да спечели три поредни точки.

Втори гейм

Сравнително лесен гейм за Надал на собствен сервис, като неговият съперник почти през цялото време бе държан на около точка разлика, въпреки солидната си защита.

Трети гейм

Бърз сервис-гейм за Медведев. Руснакът основно търсеше диагонала от подаването си.

Четвърти гейм

Геймът започна с прекалено дълъг прехвърлящ удар на Медведев, дал аванс на испанеца, а оттам насетне той взе инициативата и затвори подаването си на нула.

Пети гейм

Ас на Медведев му даде преднина при 15:15, но в следващото разиграване Надал с дълбок ретур и уинър взе точката. Испанецът стигна и до брейк, отразен с 205-километров сервис от Даниил. Непредизвикана грешка от бекхенд даде втори брейк на Матадора, който бе увенчан с успех след фамозен форхенд уинър.

Шести гейм

Медведев спаси геймбол за Надал с невероятен форхенд по дългия диагонал, испанецът пък отрази две точки за пробив на руснака.

Седми гейм

Безпроблемен сервис-гейм на руснака, който скъси пасива си.

Осми гейм

Стоп воле на Краля на клея не свърши добра работа - Медведев достигна топката и с бекхенд по късия диагонал направ 30:30. За 40:30 Медведев изкара топката със сантиметри в аут, след излизане на мрежата. В крайна сметка Надал взе трудно подаването си и ще сервира за мача.

Девети гейм

Даниил Медведев направи двойна грешка при 15:30. Руснакът обаче бе непреклонен след това и с магическа къса топка затвори гейма, с който остана в мача.

Десети гейм

Четвъртата възможност за връщане на пробива от страна на Медведев бе реализирана след смач и непредизвикана грешка от бекхенд на Надал.

Единадесети гейм

Фантастична къса топка изравни резултата за Надал на 30:30 при дълго разиграване, а после имаше и шанс за пробив на Медведев бе концентриран и го отрази. Нов шанс за пробив си откри испанецът след хубав форхенд с много топ спин, но и той бе осуетен. Третата възможност обаче подпечата пробива за Надал след форхенд в аут!

Дванадесети гейм

Чудесен подсечен сервис по диагонала направи 30:0 за Надал.

Източник: Gong.bg

 

#Рафаел Надал #тенис #Даниил Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"