НС и Тошко Йорданов подпукаха Кошлуков - в БНТ било вакханалия на глупостта

НС и Тошко Йорданов подпукаха Кошлуков - в БНТ било вакханалия на глупостта
A A+ A++ A

Комисията по култура и медии в парламента е изискала от Съвета за електронни медии (СЕМ) цялата документация за избора на Емил Кошлуков като генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ). Това потвърдиха пред "Дневник" от съвета, откъдето вече са предоставили изисканите данни.

Проверката как Емил Кошлуков е бил избран за генерален директор на БНТ може да бъде инициирана бързо от комисията по културата и медиите. Това стана известно от изказвания на председателя на комисията Тошко Йорданов по време на заседание.

"БНТ се управлява по безумен начин. Там е една вахканалия на глупаво взетите решения. Изпитавам сериозно съмнение за компетентността на сегашния директор, той не е за този пост", коментира тогава Йорданов.

Стоян Михалев от "Демократична България" заяви, че при изслушването на председателя на СЕМ Бетина Жотева в 46-тото Народно събрание е останало съмнение за процедурата, по който е бил избран Емил Кошлуков.

"Останаха проблеми, които някак си бяха заметени от предишното управление, но не може да продължаваме тази практика", добави Михалев.

#Емил Кошлуков #БНТ #Тошко Йорданов #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »