Американски вирусолог: Шест признака, че сте изкарали Омикрон, без да усетите

Американски вирусолог: Шест признака, че сте изкарали Омикрон, без да усетите
Омикрон
A A+ A++ A
Напълно е възможно да сте изкарали Омиркон без да забележите, заяви американският вирусолог Майкъл Остерхолм. Той разкри и шест признака, по които може да познаете, че най-модерният вариант на COVID-19 е минал и през вас.
 

Първият от шестте признаци е тежко дишане. Проблемът с дишането може да се задържи известно време, след като оздравеете. Може да не успяват да се поемете достатъчно въздух при физическо натоварване — изкачване по стълби, кардио упражнения, тичане или бързо ходене.


Умората също може да подсказва за неидентифициран COVID-19. Проверете си антителата ако усещате умора от дейности, които до скоро сте извършвали без големи усилия.


Виене на свят — постковидният синдром оказва влияние върху сърдечната честота и кръвното налягане. Така, че следете дали имате ускорен пулс.


"Ако се появи виене на свят, когато стоите, или пък сърцебиене, умора - трябва да се изследването. Възможно е преди коронавируса да сте имали заболяване, което COVID да е влошил, казва лекарят.


Депресия или тревожност. Вирусът може да предизвика нежелани неврологични ефекти, продължаващи дълго време.


Също така може да започнете да усещате странни миризми и вкусове — Омикрон за разлика от други щамове не нарушава обонянието. За сметка на това кара хората да усещат несъществуващи миризми или да възприемат познати вкусове по нов начин, посочва още Остерхолм.


Омикрон вече се разпространява в 14 области у нас.

#Омикрон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »