Снеговалежът спира, слънцето се показва

Снеговалежът спира, слънцето се показва
A A+ A++ A

В четвъртък облачността ще е променлива, след обяд - намаляваща до предимно слънчево. Снеговалежи ще има на отделни места в планините и сутринта в крайните югоизточни райони. Вятърът ще е от север-северозапад, ще е умерен, по долината на Струма и в планинските райони - временно силен. Максималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, в София около 4 градуса. Атмосферното налягане бързо ще се повишава и след обяд вече ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно облачно и на отделни места все още ще превалява слаб сняг. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северен вятър, който вечерта ще стихне. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините до обяд ще е предимно облачно, на места - с превалявания от сняг. След обяд облачността ще намалее, но по върховете ще се задържи значителна. Ще духа умерен до силен северен вятър и заради него температурите ще са ниски. Максималната на 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

В петък сутринта ще е студено с минимални температури от минус 8 - минус 10 градуса във високите котловинни полета и Лудогорието, до минус 2 - минус 3 градуса по поречието на Дунав. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Вятърът временно ще стихне, по-късно през деня ще е слаб от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса.

В събота денят ще започне с предимно слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили до умерен. Температурите ще се повишат, повече дневните. След обяд облачността ще се увеличи, а привечер и през нощта на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг.

#сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »