Близка до Радев бе уволнена от фонд "Земеделие"

Близка до Радев бе уволнена от фонд "Земеделие"
A A+ A++ A

Земеделският министър Иван Иванов предприе смени в ръководството на фонд “Земеделие”. Освободена е зам.-директорката Боряна Алексова, която отговаря за усвояването на средствата по Програмата за селските райони с бюджет от над 7 млрд. лв. и Програмата Морско дело и рибарство. Официален мотив за смяната не се споменава.

Алексова е близък роднина на съветник на президента Румен Радев, посочва Медиапул. Боряна Алексова е дъщеря на Валентина Танева - Алексова, която е съветника по темите образование и наука на президента Румен Радев.

Според запознати в министерствата, ръководени от БСП, започват да се освобождават хора, направени по време на служебните правителства на Румен Радев.

Решението за смяната на Боряна Алексова е взето от Управителния съвет на фонд "Земеделие". В него земеделският министър Иван Иванов, който е квотата на БСП в четворната коалиция, има два гласа. Други два гласа са дошли от двамата зам.-министри от агроведомството, също от квотата на БСП - Момчил Неков и Стефан Бурджев. Сред останалите членове в управата на фонд "Земеделие" са зам.-министри от други министерства на БСП - Министерство на икономиката, ръководено от самата Корнелия Нинова, и Министерство на труда и социалната политика.

Сменен и главният секретар на ведомството Димитър Стефанов. Неговото място назначен Росен Коцев. От 2009 г. до момента е бил директор на Областна дирекция на фонда “София област”. Той има магистърска степен по „Финанси“ от Стопанска академия “Димитър А. Ценов” - Свищов.

#ДФЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »