Скандал в ефир за зеленетие сертификати между Цънцарова и Митева

Общество | 6 февруари 2022, неделя / 10:59| Показвания:Ива Митева видимо се ядоса на въпрос на Мария Цънцарова по bTV и реагира с директна контраатака на неин въпрос. "Вие показвате ли зелен сертификат, когато влизате в парламента?", пита я Цънцарова.

"Показвам го, да, показвам и лична карта. Тая тема май ми омръзна. Аз с изумление прочетох, че показването на сертификат в парламента е акт на съпричастност към българските избиратели и правилата, които важат за всички", отвърна леко намусена Митева.

"Ами така е, ние винаги показваме сертификата си в сгради, за които е прието от правилото.", се вкара сама в капан Цънцарова, предаде Блиц. Тук Митева не пропусна да я жегне: "На вас в bTVизискват ли ви сертификат за идване на работа? Решението на НС не се отнася само за българските избиратели, а за всички български граждани и тук разликата е съществена."

Контраатаката явно уцели в десетката, защото Цънцарова не реагира веднага с ясен отговор дали в bTV се влиза без сертификат. Водещата обаче не се даде лесно, макар и видимо изненадана тя отвърна:

"Все пак вие определяте правилата за зеления сертификат. Така както аз спазвам правилото, когато ходя в търговски обект и където се изисква".

Митева отговори: "НС е възложило това правомощие на министъра на здравеопазването. Той е единствен компетентен орган и той е казал какъв ще е режимът за обществените места и за работните места. Ако ще се прави за всички, трябваше да бъде първо в министерство на здравеопазването, за да се даде един добър пример. Решението на парламента не е с ранг на закон."


Тагове: Мария Цънцарова, зелени сертификати, Ива Митева

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси