Костадинов пак плаши с протест, "Въздраждане" иска оставката на здравния министър

Костадинов пак плаши с протест, "Въздраждане" иска оставката на здравния министър
A A+ A++ A

Изпратихме поредна бурна политическа седмица. Бъдещето на зеления сертификат вече е в конституционния съд, бюджетът на държавата - на масата на депутатите, а темата за цената на тока така и не слиза от дневния ред.

След разговора на премиера Кирил Петков от началото на февруари, в който лидерът на "Възраждане" - Костадин Костадинов твърди, че е бил уверен от него, че до края на април зеленият сертификат ще отпадне, към днешна дата министър-председателят казва, че срок не си е поставял.

„Ако обещанието за отпадането на здравния документ не бъде спазено, ние ще протестираме. Но мисля все пак, че здравият разум ще надделее” заяви Костадинов, като допълни, че според него няма никакво съотношение между процента на ваксинация лица и този на заразяемост.

От „Възраждане” искат оставката на здравния министър проф. Асена Сербезова заради случая с починалата пред Спешно отделение във Враца. По думите на лидера на партията причина за забавеното приемане на пациенти във всички спешни центрове в страната се дължи на противоепидемичните правила.  

Костадинов е категоричен, че ще обжалва глобите, наложени на част от депутатите от „Възраждане” за неносене на предпазни маски в парламента.

„Законът ни дава това право и от него са се възползвали над 50 000 души у нас”, заяви лидерът на партията.

#Костадин Костадинов #протест #ковид мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"