Нов ужас: Жена почина, след като в четири столични болници й отказаха прием

Нов ужас: Жена почина, след като в четири столични болници й отказаха прием
A A+ A++ A

Жена на 58 години със съмнение за мозъчен кръвоизлив е починала, след като четири големи болници в София са отказали да я приемат, съобщават близките на починалата. Трагедията се развива в началото на годината, на 8 януари. След като я откриват в безпомощно състояние, близките й търсят Спешна помощ, която се отзовава бързо и започва обикаляне на столицата с линейката.

Първо се отправят към "Пирогов", от където са върнати с обяснението, че няма места. Същият отговор Николай Стоядинов, зет на починалата, получава и от ВМА, болница "Токуда" и "Света Анна". Навсякъде лекарите са констатирали, че жената се нуждае от прием в реанимация, но места никъде няма, разказаха близките пред Нова телевизия. 

Разказът на Стоядинов е потвърден от Спешна помощ, чиято линейка е обикаляла в търсене на място за жената. След проведени разговори, жената е приета и оперирана във ВМА, но за съжаление почива на 22 януари след две седмици в кома. От болниците "Токуда" и "Света Анна" потвърдиха официално, че към онзи момент свободни реанимационни легла за пациенти без ковид не е имало. 

От "Пирогов" и ВМА са заявили, че ще бъде направена проверка, след което ще предоставят становище. Близките на починалата са твърдо решени да потърсят отговорност за забавянето и лутането в търсене на място за болната. "Трябва да се вземат мерки, това са хора", каза Никола Стоядинов, който апелира министъра да вземе отношение.

 

#болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"