Испанският крал Фелипе и датската кралица Маргрете II са с коронавирус

Свят | 9 февруари 2022, сряда / 17:14| Показвания:Датската кралица Маргрете II е дала положителна проба за коронавирус и има леки симптоми, се казва в изявление на кралския двор от сряда.

81-годишният монарх е получила трета доза ваксина през ноември, съобщиха от двореца.

Тя отмени планираната си зимна ваканция в Норвегия, която трябваше да започне в сряда, и се изолира в крило на двореца Амалиенборг в центъра на Копенхаген, в съответствие с действащите здравни препоръки, съобщи „Гардиън“.

Въпреки че миналата седмица бяха отменени всички вътрешни COVID ограничения, датските власти все още препоръчват пациентите да се изолират за най-малко четири дни.

Също днес стана ясно, че и испанският крал Фелипе е дал положителна проба за Covid-19, след като е проявил леки симптоми през нощта, и ще остане в изолация за седем дни, се казва в изявление на кралския дворец.

"Общото здравословно състояние на Негово Величество е добро и той ще продължи институционалните си дейности от резиденцията си", се казва в съобщението, като се добавя, че кралица Летисия и дъщеря им принцеса София не са проявили симптоми.

Източник: БГНЕС


Тагове: ковид, датска кралица, испански крал

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси