Никола Минчев: Създаването на Парламент преди 143 години е смела революция

Никола Минчев: Създаването на Парламент преди 143 години е смела революция
A A+ A++ A

Създаването на парламент е равно на революция за времето си“. Това каза председателят на 47-ото Народно събрание Никола Минчев в началото на днешното пленарно заседание.

„На този ден преди 143 години е проведено Учредителното събрание на първото Народно събрание на новата ни свободна Трета българска държава. Тази дата е специална за нашето Отечество, защото отбелязва началото на няколко ключови процеса. На първо място нека се поставим в контекст на времето – след Руско-турската освободителна война българите получават отговор на мечтата си за свободна държава. На второ място – създаването на парламент е равно на революция за времето си“, заяви Никола Минчев.

По думите му за времето си учредителният акт е акт на смелост и модернизация. „Представителите на българския народ проявяват далновидност, поставят националния интерес над всичко и заедно начертават успешния път на България. Нека всички ние – народните представители от 47-ото Народно събрание да бъдем на висотата на очакванията на българските граждани, да следваме примера на нашите предци и с разум и воля да приемаме най-добрите решения за България“, каза още председателят на парламента.

Първа точка за деня в пленарната зала е първото гласуване на Законопроекта за държавния бюджет за 2022 г. В залата е финансовият министър Асен Василев.

Преди дебата Георги Ганев от „Демократична България“ обърна внимание, че има затруднения със сайта на парламента и с интернет.

ДПС отново поискаха промяна на статуса на отговора на въпрос на Мустафа Карадайъ от миналата година.

В програмата за днес е също първо гласуване на промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

#Парламент #Никола Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници