"Възраждане" готви нов протест срещу зеления сертификат

"Възраждане" готви нов протест срещу зеления сертификат
A A+ A++ A

Нов протест срещу зеления сертификат ще организира до 10 дни "Възраждане".

Това съобщи лидерът Костадин Костадинов на брифинг в кулоарите на парламента, предава в.24 часа.

Причината за недоволството на "Възраждане" е липсата на заседания на работната група за зеления сертификат, създадена след срещата на Костадинов с премиера след протеста на 12 януари.

Топа се топката и се бави работата на групата. Толерантни и търпеливи, но не сме и глупави. Опитват се да протакат нещата, коментира той. И напомни, че е минал 1 месец от протеста на 12 януари.

Това е неуважение не към нас, а към гражданите, които застават зад тази кауза, коментира лидерът на "Възраждане". Той разказа цялата фактология досега.

След като другата страна не желае разговор с нас и изтърпяхме много време, организираме протест - след като няма разговор в институциите, ще има разговор на улицата, коментира Костадинов.

От 1 март се въвежда зеления сертификат в цялата администрация, станало ясно пък от писмен отговор на здравния министър до депутат от "Възраждане".

Ако сега се обади премиерът, искаме да чуем дата, на която пада зеленият сертификат и тя трябва да е в рамките на следващите 10 дни, постави условие Костадинов. Най-късно до 20 февруари, даде срок той.

А на КСНС на 15 февруари той ще поиска тестове от всички участници в съвета при президента. Тъй като, ако някой се е разсополивил, не искам да ме затварят пак, пошегува се лидерът на "Възраждане".

Нямаме глоби, защото никой не ни е глобил - получихме известия, но не сме взели актовете, ако се наложи, ще ги оспорим в съда. А и датата беше сбъркана. Това беше наказателна акция, защото бяхме поискали оставката на министърката, обясни Костадинов. И попита защо на РЗИ не е направил впечатление цигарени дим в кулоарите.

#Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »