Знаем ли какви са съставките в хранителните продукти?

Знаем ли какви са съставките в хранителните продукти?
A A+ A++ A

Палмова мазнина и токсични химикали са само част от бонусите, които ни дават вафлите. Проучване на 31 марки захарни изделия показва, че в 28 от тях се съдържа палмова мазнина, разказва НОВА в репортаж.

„Хидрогенираната, втвърдената мазнина, води до натрупване на плаки в кръвоносните съдове, което я прави опасна. Палмовата мазнина е нарочена за основен враг, но всъщност хидрогенирането е основен проблем”, обясни Богомил Николов от „Активни потребители”.

По думите му при няколко от предлаганите марки вафли на пазара, именно палмовата мазнина е посочена на първо място в етикета, което означава, че и съдържанието й е най-голямо.

„Имаше предложение за ограничаване на тази съставка на европейско ниво, мисля, че процесът се забави, но трябва да стане факт в някакъв момент”, добави Николов.

#хранителни продукти #палмово масло #химикали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"