Облачна сряда

Облачна сряда
A A+ A++ A

В сряда облачността ще е предимно значителна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На отделни места в Западна България ще превали дъжд, в планините - сняг. До обяд в низините и котловините в Южна България отново ще има мъгли. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен, югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в София - около 1 градус, максималните - между 11 и 16 градуса, в София - около 12 градуса. В районите, в които мъглите ще са по-трайни, дневните температури ще останат по-ниски - 7-10 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9-13 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, но само на отделни места - главно в масивите в Западна България, ще превали сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около нула градуса.

В четвъртък облачността временно ще намалее до слънчево, но към края на деня отново ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса. През нощта срещу петък и в петък през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд, в планините над 1500 метра - сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух; дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса.

#облаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"