Скандал в националния! Карат насила Ясен Петров да се откаже от помощник

Скандал в националния! Карат насила Ясен Петров да се откаже от помощник
A A+ A++ A

Селекционерът на националния отбор Ясен Петров е бил принуден да се откаже от един помощниците си.

Малко след Нова година той е бил убедително посъветван от хора в ръководството на централата да смени треньора на вратарите в своя щаб. Георги Шейтанов е бил уведомен, че вече не е в екипа на Петров, с когото работеха заедно повече от 10 години.

Бившият страж на Славия и Левски не пътува до Турция, където селекционерът и асистентът му Александър Георгиев следяха отблизо подготовката на родните тимове. Кой ще замени Шейтанов ще стане ясно преди сбора за предстоящите другия месец контроли с Катар (26 март) и Хърватия (29 март) в Дубай.

Вероятно промените ще се обосноват със здравословни проблеми, но близки до Шейтанов потвърдиха пред „Мач Телеграф“, че след извършена интервенция той е овладял кардиологичните проблеми, които имаше.

Те му попречиха да изпълнява за кратко задълженията си преди контролата с Русия миналото лято и след това при гостуването на Литва за световната квалификация. Той вече е здрав и не е приел това да бъде изтъкнато като аргумент за решението, защото би навредило на бъдещата му работа.

Възможна причина за решението на БФС е скандалът между Шейтанов и младия вратар на ЦСКА 1948 Даниел Наумов. Футболистът обяви преди Нова година, че не получава повече повиквателни заради проблем с човека от щаба на Ясен Петров.

#Ясен Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори