Чудесен Алберт Попов ни накара да се гордеем, завърши девети в слалома на Олимпиадата

Чудесен Алберт Попов ни накара да се гордеем, завърши девети в слалома на Олимпиадата
A A+ A++ A

С много добро каране в двата манша на слалома на Олимпиадата нашият Алберт Попов зае престижното девето място в крайното класиране. 

Олимпийското злато спечели французинът Клеман Ноел, който успя да изпревари във втория манш Йоханес Щролц. Попов завърши на 1.06 секунди зад шампиона.

С деветото си място днес Алберт Попов не успя да подобри рекорда на Петър Попангелов, който има две шести места на слаломите на Зимните олимпийски игри в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984. 

За съжаление Камен Златков отпадна във втория манш, след като в първия влезе в топ 20.

Веднага след финала Попов поздрави всички българи. Малко по-късно пък направи цялостен анализ на представянето си:

„Току що разбрах, че стартът ми изяде шансовете за по-предно класиране. Това ми беше целта. Не ме интересуваше дали ще завърша, просто исках да видя, че мога и да покажа, че мога. Знаех, че съм стабилен, за да стигна до финала. Трасето беше по-лесно от първото. Имаше доста капани в трасето. Яд ме е малко, но да видим какво ще излезе. Теренът е много пипкав. Трасето специфично. Опитах се да съм максимално чист и да правя малко грешки и да рискувам. Когато караш на това ниво и искаш най-доброто спускане се допускат грешки. В Корея си спомням, че бях наивен и не знаех какво ме очаква. Тогава имаше повече притеснение. Карам с хора, с които карам цял сезон. Знам, че мога да ги победя. Гледам на нещата по друг начин. Карах освободено, не съм бил напрегнат. Смятам, че имаше някоя и друга забележка, но цялостно погледнато съм доволен. Надявам се да имаме все повече състезатели в Световната купа. На Камен му трябва малко стабилност и ще го гледаме в Световната купа. През последните години работихме константно, за да показвам резултати. Вярвам, че нещата за тройката са близо. Вярвам, че мога да бъда фаворит и трябва да работя много", каза Попов след спускането.

#Алберт Попов #Пекин 2022 #Олимпиада #слалом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »