Байдън: Путин ще получи мощен отговор, ако нападне! НАТО не е заплаха за руския народ

Байдън: Путин ще получи мощен отговор, ако нападне! НАТО не е заплаха за руския народ
A A+ A++ A

В специално телевизионно обръщение президентът на САЩ Джо Байдън каза, че заплахата от руско нападение срещу Украйна остава, но че дипломатическо решение на кризата все още е постижимо.

Байдън допълни, че САЩ все още не са потвърдили оттеглянето на руски войски от границата с Украйна. Американският президент допълни, че според анализатори руските войски все още са в пълна бойна готовност.

Той припомни, че в този момент Русия има повече от 150 000 бойци, обкръжаващи Украйна откъм Беларус и по украинската граница. Затова, според Байдън, възможността за руско нашествие в Украйна остава.

Президентът на САЩ също така отбеляза, че Вашингтон не се стреми към пряка конфронтация с Москва, но подчерта, че "ако Русия превърне американците в Украйна в мишена, отговорът ще е мощен".

"НАТО не е заплаха за руския народ и няма планове да разполага ракети на украинска територия", увери още Байдън, цитиран от Ройтерс.

Американският президент призова да се даде шанс на дипломацията, но повтори предупреждението за безпрецедентни санкции, ако Русия избере войната.

#Джо Байдън #Русия #САЩ #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"