Джони Деп: Почвам нов живот в Сърбия - с кебапчета и сливова ракия

Джони Деп: Почвам нов живот в Сърбия - с кебапчета и сливова ракия
A A+ A++ A

По повод празника – Деня на държавността, президентът на Сърбия Александър Вучич връчи отличия на заслужили лица и организации, предаде БГНЕС.

По време на церемонията той заяви, че Сърбия е бастион на свободата и независимостта и е гарант за стабилността в региона, която има желание да живее добре със своите съседи.

Холивудският актьор Джони Деп получи златен медал за заслуги. Той заяви, че ще остане последователен и ще направи всичко по силите си, за да превърне медала в олицетворение на своя ангажимент към Сърбия.

"Това, което наистина е прекрасно тук, е, че хората използват всеки миг, смисълът е да празнуваме мига. С Емир направихме филм тук с екип, който беше зрелищен, с екип, който никога не беше уморен, въпреки че беше изтощен. Вярвам, че има много таланти, които ще открием тук и се надявам да бъда част от тях. Благодаря много. Наистина искам да ви благодаря, президент Вучич. Радвам се, че ми дадохте този медал за заслуги. Ще остана достоен и ще направя всичко по силите си този медал да бъде олицетворение на моите отговорности тук"

"Тук имам страст към всичко -  кебапчетата, някой ми каза нещо за сливовата ракия, но нямах възможност да опитам. Сега съм в началото на нов живот и това начало ми харесва. Бих искал това начало да бъде в Сърбия, ако ме искате, разбира се“.

Медалът е присъден на Деп "за изключителния му принос към страната и усилията ѝ да разшири и подобри местната арт общност".

През октомври 2021 г. актьорът представи в Сърбия новия анимационен сериал "Puffins Impossible", продуциран от Archangel Digital Studios на Милош Бикович, създаден от италианското студио Iervolino Studios (IES) и реализиран с подкрепата на сръбското Министерство на културата и информацията. По време на посещението си в Белград Актьорът беше приет от президента Вучич, който заяви, че производството на подобни филми и сериали с участието на холивудски звезди е "важно за сръбската творческа индустрия и за популяризирането на държавата по света". От своя страна актьорът обеща да "продължи да популяризира страната" на международната културна сцена.

Деп отдавна си сътрудничи със сръбската филмова индустрия. В началото на 90-те години актьорът се снима в първия англоезичен филм на сръбския режисьор Емир Кустурица "Аризонска мечта". (1991 г.). Филмът печели специалната награда на журито на филмовия фестивал в Берлин.

Сред носителите на най-високите отличия са Желка Цвиянович - президент на Република Сръбска, Милан Кнежевич – депутат в парламента на Черна гора, Зоран Янкович - кмет на Любляна. Орден получи и манастирът "Св. Прохор Пчински“.

По време на тържествената церемония в Палатата на Сърбия в Нов Белград екологични организации организираха протест и блокираха движението с искане за постоянна забрана за минния добив на бор и литий.

Разположените около сградата полицейски постове попречиха на гражданите да се доближат до нея. Демонстранти направиха няколко опита да пробият полицейския кордон.

#Джони Деп #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »