СЗО предупреди: Пандемията не е приключила, твърде рано е за пируване

СЗО предупреди: Пандемията не е приключила, твърде рано е за пируване
A A+ A++ A

Броят на новите случаи на заразени с коронавирус е намалял с около 19%, отчитат от Световната здравна организация (СЗО), съобщават от Асошиейтед прес. Смъртните случаи обаче не отчитат спад.

От СЗО коментират, че през миналата седмица са отчетени 16 милиона нови случая, а 75000 души са загубили битката с вируса.

Увеличение на случаите през изминалата седмица се отчита само в региона на Западния Пасифик, с около 19 %. Най-голям спад на новозаразени има в Югоизточна Азия - 37%. Смъртните случаи бележат скок с 38% в Близкия Изток и с около 1/3 в Западния Пасифик.

Най-много нови случаи на заразени с ковид са регистрирани в Русия. Слуаите там и в Източна Европа се увеличават двойно. Причината е разпространението на силнозаразния вариант "Омикрон".

От СЗО съобщават още, че вариантите алфа, бета и делта продължават да отслабват. Около 98% от всички случаи в момента се дължат на варианта "Омикрон". Подвариантите на "Омикрон" продължават да се разпространяват.

От Здравната организация обявиха, че въпреки голямото разпространение на "Омикрон", броят на хоспитализираните и починалите не се е увеличил сериозно.

Ръководителят на СЗО Тедрос Гебрейесус предупреди, че пандемията не е приключила и че е твърде рано да се мисли, че това е краят.

#СЗО #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници