Нема лабаво в Гърция: Повторно заразен и неваксиниран - без право на сертификат

Нема лабаво в Гърция: Повторно заразен и неваксиниран - без право на сертификат
A A+ A++ A

Хората, които са се заразили повторно със SARS-CoV-2 и не са били ваксинирани срещу вируса, вече няма да имат право на сертификат, че са преболедували, който им дава достъп до барове, ресторанти, магазини и други обществени места, съобщи гръцкото министерство на здравеопазването.

Решението е взето още преди коледните празници, но влиза в сила сега, заяви на брифинг Вана Папаевангелу, професор по инфекциозни болести и член на правителствения експертен комитет. Тя добави, че "зелен сертификат" ще се издава на хора, които са се заразили след ваксинация, но преди да имат възможност да си направят подсилваща инжекция.

В отговор на решението на Министерството на здравеопазването да разхлаби още някои ограничения от този уикенд - особено по отношение на местата за развлечение и спорт - Папаевангелу подчерта, че Гърция не е в същото положение като други европейски страни, които вече са премахнали или са напът да премахнат изцяло ограниченията. 

"Ние не сме близо до края на пандемията. Не сме готови да отменим всички мерки", каза тя, след като вчера Националната организация за обществено здраве съобщи за 19 504 нови случая на коронавирус и 93 смъртни случая, свързани с коронавируса.

"Ще живеем с вируса още известно време и предвид настоящата ситуация не сме готови да последваме примера на други държави и да продължим с пълното премахване на всички ограничения", добави Папаевангелу.

#Гърция #сертификат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »