Джокович върти плочата: Ще играя само на турнири, където пускат неваксинирани

Джокович върти плочата: Ще играя само на турнири, където пускат неваксинирани
A A+ A++ A

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович днес започва участието си на първия турнир този сезон в Дубай. Той играе срещу Лоренцо Музети от Италия в първия кръг. Ноле беше посрещнат приятелски, за разлика от Australian Open, което той самият каза на пресконференцията преди срещата с италианеца. Сърбинът обаче се сблъска и с неудобен въпрос по време на брифинга, тъй като темата за неговия PCR тест, който беше публикуван след процеса в Австралия, беше подновена.

BBC и Spiegel спекулираха, че тестът не е валиден. След това прокуратурата събра доказателства, за да провери точността и установи, че тестът на Новак е валиден. Дори това обаче не беше достатъчно, така че Новак отново беше попитан за неговия PCR тест и в Дубай:

- Медиите спекулираха с това. Това, което мога да кажа, е това, което казваме на всички. Не съм IT експерт. Направих много PCR-и и бързи тестове през последните две години, както всички в тура, предполагам. Не съм в състояние да разбера как тези тестове са били обработени и регистрирани. Радвам се, че Институтът по обществено здраве на Сърбия излезе публично и потвърди тези тестове. Не съм експерт, не мога да навлизам в подробности - каза Джокович, цитиран от Telegraf.rs.

„Имаше много емоции при завръщането ми от Австралия. Имах нужда от време да помисля и да си почина психически. В крайна сметка останах разочарован. Бях тъжен за всичко, което се случи и как трябваше да напусна страната. След това наистина исках да играя и да се състезаваме отново", каза той.

"Подготвил съм се възможно най-добре предвид ситуацията. Аз също съм по-мотивиран за това. Искам да изляза на корта и да играя възможно най-добре. Много съм щастлив да играя отново", подчерта той, цитиран от "Труд".

Джокович ще участва в турнирите в зависимост от антиковид мерките на всяка страна, без да се налага да се ваксинира.

„Ще трябва да спазвам правилата. Докато ми е позволено да играя в даден турнир, ще играя. Нямам намерение да играя цял сезон, навсякъде. И преди това не е било моя идея. Имах намерението да се съсредоточа върху турнирите от Големия шлем и в някои Мастърс 1000, но сега ситуацията е различна. Не мога да избирам и ще играя, където мога", предполага сърбинът, който вече е тренирал в Дубай.

"Играчите, които срещнах в съблекалнята тук, бяха доста позитивни и имах добър прием. Не мога да кажа същото за Австралия. Тук всичко е наред", каза той.

Новак Джокович може да загуби лидерството в световната ранглиста от руснака Даниил Медведев, който ще участва на турнира в Акапулко. 

„Знам, че това може да се случи и зависи от това какво ще правя тук, въпреки че не съм наясно с всички възможности. Единственото нещо, което мисля, е да спечеля всеки мач, в който играя. Медведев заслужава да бъде номер едно. Ако го направи тази седмица, ще бъда първият, който ще го поздрави", каза Джокович.

#Новак Джокович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"