Край на хубавото време: От вторник ни чакат дъжд, сняг и студ

Край на хубавото време: От вторник ни чакат дъжд, сняг и студ
A A+ A++ A

През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон ще се създаде валежна обстановка. През деня времето ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг. С умерен и временно силен северозападен, в Източна България - североизточен вятър ще нахлува студен въздух.

Жълт код за валежи е обявен в 15 области в западнат половина от страната. Там ще има значителни валежи, предимно от дъжд с количества до около 25 mm. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните ще са от 4°-5° в северозападните райони до 13°-15° в югоизточните, където преди обяд вятърът все още ще е от югозапад. Там по-късно през деня с преминаването на студения фронт ще има и гръмотевична дейност.

За София максималната температура ще бъде 5 градуса, по Черноморието 14-15, в северните райони между 7 и 13 градуса, в южните около 12-14 градуса.

В сряда отново ще има превалявания, но по-слаби от дъжд в източната половина, на запад от сняг. Дневните температури ще бъдат между 4 и 10 градуса, за София 4.

#сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"