Гришо тотално се изложи, падна от анонимник още на старта в Акапулко

Гришо тотално се изложи, падна от анонимник още на старта в Акапулко
A A+ A++ A

Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира на АТП 500 в Акапулко. Най-добрият български тенисист загуби от 130-ия в световната ранглиста Стефан Козлов (САЩ) с 6:7(8), 7:5, 3:6 за 3:18 часа игра.

Григор Димитров изигра слаб мач, като допусна 11 двойни грешки и отстъпи пред непретенциозния съперник, който във втория сет дори получи контузия, но въпреки това успя да надделее.

Българинът трябваше да играе срещу Максим Креси, но съперникът му се отказа малко преди началото на мача и на корта като "щастлив губещ" излезе Козлов, което не му попречи бързо да се адаптира към новата ситуация и да спечели мача.
 
Григор започна колебливо и допусна пробив още при първото си подаване. Българинът върна пробива в осмия гейм и изравни за 4:4, но след това загуби сета след тайбрек.

Хасковлията продължи да играе на приливи и отливи, първия му сервис не вървеше, допусна два пробива и при 5:3 Козлов сервираше за спечелване на мача. Григор Димитров намери сили, направи пробив, след това още един и успя да вземе втория сет със 7:5. Във втората част Козлов на два пъти взе медицинско прекъсване заради схващане в бедрото и това също помогна на българина да спечели сета.

В третия решителен сет Димитров допусна ключов пробив в шестия гейм за 2:4 и загуби с 3:6.

В втория кръг "щастливия губещ" Стефан Козлов очаква победителя от срещата между Рафаел Надал и Денис Кудла.

#Григор Димитров #Акапулко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"