Тежък удар по Русия: Германия спира „Северен поток 2“

Тежък удар по Русия: Германия спира „Северен поток 2“
A A+ A++ A

Германия спира проекта за газопровод „Северен поток 2“ с Русия в отговор на признаването от страна на Москва на два отцепнически региона в Украйна. Това обяви германският канцлер Олаф Шолц.

Шолц заяви, че е поискал спиране на процеса на разглеждане на проекта от германския регулаторен орган. „Това звучи технически, но е необходимата административна стъпка, за да не може да има сертифициране на газопровода, а без това сертифициране „Северен поток 2“ не може да започне да функционира“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Олаф Шолц предупреди Русия, че решението за спиране на проекта „Северен поток 2“ е само една „конкретна“ стъпка и че могат да последват допълнителни санкции. „Има и други санкции, които можем да въведем, ако бъдат предприети допълнителни действия, но засега става въпрос за това да направим нещо много конкретно“, каза той пред журналисти.

Газопроводът „Северен поток 2“ свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море. Той дава  възможност на Русия да заобиколи Украйна, когато доставя газ към Европа. Проектът срещна негативно отношение от страна на Европейската комисия, редица европейски страни и САЩ. 

#Русия #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници