Андре Токев хваща черпака и зад решетките, но заплатата му ще бъде около 200 лева

Андре Токев хваща черпака и зад решетките, но заплатата му ще бъде около 200 лева
A A+ A++ A

Осъденият на седем месеца ефективно затвор шеф Андре Токев, който бе хванат да кара пил през миналата година, ще има възможност да работи в кухнята на затворническото общежитие в София, в което ще излежава присъдата си. Заплатата, която обаче може да получава като готвач там, ще бъде съвсем символична. Става дума за сума от порядъка между 100 и 300 лева, която ще зависи от изработените часове от кулинарния гуру, пише вестник Ретро.

По всяка вероятност той ще приеме да бъде готвач за останалите затворници, тъй като в кухнята редовно има недостиг на хора, а и заниманията там са най-близки до тези в живота му. Иначе възможностите за труд са безброй – от стругар, през чистач, та чак до мебелист и шивач. Интересът към тях обаче е слаб, макар освен заработените пари работещите затворници да получават и възможност за намаляване на присъдата.

Андре ще търпи наказанието си чак до края на лятото, а междувременно за бизнеса му ще се грижат неговата съпруга Мария и по-малката от двете му дъщери Елиза, тъй като кака ѝ живее в Германия. Двете дами отсега са се заели да реабилитират кулинаря пред клиентелата му и непрекъснато рекламират в социалните мрежи новите менюта на двата му ресторанта в столицата. Поради проблемите, които застигнаха семейството им, а и заради пандемичната обстановка заведенията са с променено и ограничено работно време. Единият ресторант работи от 12 на обяд до 23 вечерта, а другият отваря чак в 18 часа и посреща гости само за вечеря.

Андре и жена му са семейство от повече от 30 години и Мария е неотлъчно до него през всички перипетии. Тя е избрала да бъде в сянката на своя съпруг и дори след присъдата му запази мълчание, макар да минавала през същински ад. След толкова години семеен живот топготвачът и половинката му са успели да съхранят пламъка на любовта и профилите на Мария в социалните мрежи са пълни с техни романтични снимки от всякакви кътчета на света. Тя ще има право да посещава Андре, докато той излежава наказанието си. Доскоро свижданията се провеждаха онлайн заради пандемичната обстановка, но осъдените вече могат да се виждат с близките си и лично.

#андре токев #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"