Приходната агенция проверява Община Ловеч

Приходната агенция проверява Община Ловеч
A A+ A++ A

От Националната агенция по приходите (НАП) са започнали проверка в Община Ловеч, свързана с обредните дейности, потвърдиха за БТА от приходната агенция.

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) се е самосезирала по медийни публикации и също извършва проверка в местния гробищен парк "Скобелево", съобщи за БТА и.д. директор Росица Милчева.

Проверката, която приходната агенция е започнала, е във връзка с писмо от "БЕТА ТРАУР 84" ЕООД, постъпило в Централно управление /ЦУ/ на НАП и е за установяване на факти и обстоятелства (ПУФО) на Община Ловеч, посочват от агенцията.

В хода на проверката ще бъдат изследвани организацията на дейността на Общината, свързана с обредната ѝ дейност, както и поставените в писмото на "БЕТА ТРАУР 84" ЕООД въпроси: липса на цени за различните видове траурни стоки, пазарни ли са цените по тази стопанска дейност, подлежат ли сделките на данъчно облагане по реда на Закона за подоходно корпоративно облагане /ЗКПО/ и как се отчитат формираните приходи от тях.

Регионалната здравна инспекция в Ловеч също проверява местния гробищен парк "Скобелево",  относно чистотата и проблеми свързани с новоизкопани гробни места, след подаден сигнал и медийни публикации, заяви за БТА и.д. директор д-р Росица Милчева.

По думите й сигналът е за изхвърлянето на отпадъците и огражденията на гробищния парк. Във връзка с медийни публикации за проблеми с новоизкопани гробни места и приложени снимки на гробове, пълни с подпочвени води, от РЗИ са се самосезирали и  е организирана цялостна проверка. "Изискали сме от община Ловеч информация, свързана с кадастъра, тъй като в жалбата са посочени два парцела, които ние трябва целенасочено да проверим." 

 
Източник:БТА

#НАП #Ловеч #проверка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »